20 квiтня 2010
СК «Еталон» увійшла до складу Ядерного страхового пулу

Страхова компанія «Еталон» стала членом Ядерного страхового пулу України (ЯСПУ). Таке рішення було ухвалене на загальних зборах членів пулу, що відбулися 9 квітня поточного року.

Світова пулінгова ядерна страхова система існує більше 50 років. Об'єднання страховиків, яких в світі налічується близько 30, беруть на себе відповідальність за відшкодування вірогідних збитків від ядерних аварій. Ядерними пулами застраховано близько 85% з більше 400 атомних енергоблоків, що діють, а також значна кількість підприємств ядерно-паливних циклів різних країн.

У 1996 році Україна приєдналася до Віденської конвенції про цивільну відповідальність за ядерний збиток, що передбачає обов'язкове страхування ядерних ризиків операторами ядерних установок. Для страхування ядерних ризиків на умовах солідарності у вересні 2003 року був створений Ядерний страховий пул України. На сьогоднішній день в його склад входять 29 провідних українських страховиків.

Страхування відповідальності за ядерну шкоду є одним із складних видів з технічної точки зору. Також, участь в пулі передбачає абсолютну фінансову стійкість і надійність страховика у зв'язку із значними обсягами солідарної відповідальності, що приймаються.

Голова правління СК «Еталон» Євгеній Бридун вважає факт вступу в ЯСПУ однією з найбільш значущих для компанії подій в поточному році. Він відзначив:

«Серед клієнтів Страхової компанії «Еталон» є найбільші енергетичні підприємства України. Завдяки вступу до Ядерного страхового пулу ми дістали можливість розширити спектр послуг для них, оскільки членство в ЯСПУ часто є обов'язковою умовою участі в тендерах на страхування ризиків підприємств галузі. Для СК «Еталон» вступ в ЯСПУ був одним із стратегічних завдань 2010 року.

Крім того, великі обсяги відповідальності, що приймається українськими СК при страхуванні ядерних ризиків, не дозволяють забезпечити надійне розміщення всередині країни. Це призводить до необхідності їх перестрахування за кордоном. Перестрахувальні ємності СК «Еталон» сприятимуть збільшенню розмірів власного утримання українського страхового ринку, скорочуючи тим самим відтік валютних ресурсів за кордон».

Перевірка чинності договорів страхування подорожуючих за кордон

тел.: 0-800-305-800 (цілодобово, безкоштовно по Україні з мобільних та стаціонарних телефонів);
Вайбер: 380681181045

03057, м. Київ, вулиця Дегтярівська, будинок 33-Б, 2 під'їзд

Режим роботи Приватного акцiонерного товариства «Страхова компанія «Еталон»
- Понеділок - Четвер: 9:00 - 18:00