НОВИНИ ПАРТНЕРІВ

25 березня 2005
ЛСОУ вважає дискримінацією впровадження податку у разі розірвання договору страхування

Ліга страхових організацій України (ЛСОУ) виступає проти запровадження податку на розірвання договорів страхування (перестрахування) та пропонує залишити незмінною діючу редакцію цієї норми Закону «Про оподаткування прибутку підприємств». Про це говориться у заяві ЛСОУ.

Як відзначається, у межах внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2005 рік» (реєстраційний номер 7221), зокрема, до Закону України «Про оподаткування прибутку підприємств» (у частині страхування) Міністерством фінансів України запропоновано впровадити податок за ставкою 6 проц. та пеню на страхові організації у разі дострокового розірвання будь-якого договору страхування (перестрахування).

На сьогодні при укладанні договорів страхування (перестрахування) страховики оподатковуються за ставкою 3 проц. «Якщо буде впроваджено додатковий податок на розірвання договорів за ставкою 6 проц., то страховикам доведеться сплачувати 9 проц. (3+6), до того ж, страхову премію вони повертають клієнту», — відзначає ЛСОУ.

Ліга також зауважує, що відповідно до норм господарського права будь-які інші суб'єкти, які мають договірні відносини, у випадку припинення правовідносин та розірвання договору не сплачують ніяких податків. А оскільки договори страховиків попадають під ці законодавчі норми, впровадження оподаткування страхових організацій у разі розірвання договорів є грубим порушення законодавства України і прав суб'єктів страхового ринку, зазначається у заяві.

ЛСОУ вважає такий підхід дискримінаційним, про що рішуче заявила на засіданні Комітету Верховної Ради з питань фінансів та банківської діяльності.

Перевірка чинності договорів страхування подорожуючих за кордон

тел.: 0-800-305-800 (цілодобово, безкоштовно по Україні з мобільних та стаціонарних телефонів);
Вайбер: 380681181045

03057, м. Київ, вулиця Дегтярівська, будинок 33-Б, 2 під'їзд

Режим роботи Приватного акцiонерного товариства «Страхова компанія «Еталон»
- Понеділок - Четвер: 9:00 - 18:00