ПИТАННЯ, ЩО ЗАДАЮТЬСЯ НАЙЧАСТІШЕ

В чому полягає сутність експрес-страхування майна?
Експрес-страхування майна – це кращий спосіб зекономити Ваш час та гроші. Спрощена програма, яка не передбачає огляду й оцінки майна експертом. Ця програма підійде тим, хто бажає застрахувати внутрішнє оздоблення, інженерне обладнання, рухоме майно та відповідальність перед сусідами на суму до 110 000 грн.
Я хочу застрахувати свою квартиру. Які документи для цього потрібні?
Крім документів, що засвідчують особу, та ідентифікаційного коду, необхідно мати документи, що підтверджують право володіння квартирою/будинком.
На який термін можна застрахувати майно?
Як правило, договір страхування майна укладається терміном на один рік. Після закінчення цього терміну сторони договору погоджують зміни, що відбулися (придбання нового майна, збільшення зносу майна, що вже було в експлуатації та ін.) і з урахуванням цих змін коригують страхову суму. Потім аналізують зміну ступеня ризику для об’єкта страхування (стан комунального фонду, засобів протипожежного захисту, засобів охорони майна та ін.). Якщо ступінь ризику істотно не змінився і протягом минулого терміну страхових випадків не було, то за згодою сторін укладається новий договір страхування. При цьому клієнту надаються значні знижки при оплаті страхового платежу. Укласти договір страхування майна можна на термін від одного місяця до одного року.
Чи можлива оплата договору страхування частинами?
У всіх програмах страхування майна Страховою компанією «Еталон» передбачено можливість внесення страхових платежів частинами, як правило, поквартально. Але найпростіші та недорогі програми страхування майна не мають розстрочки страхових платежів.
Скільки часу потребує страхування квартири, включаючи огляд її експертом і оформлення договору?
Цей процес займає зовсім мало часу. Як правило, протягом одного робочого дня наші фахівці встигають провести огляд майна на місці страхування, оцінити ризик й оформити договір. Якщо ваша квартира розташована в стандартному багатоповерховому будинку зі стандартним плануванням, а домашнє майно, заявлене на страхування, не містить предметів старовини та цінностей, Страхова компанія «Еталон» може відмовитися від попереднього огляду. У такому випадку клієнтові досить буде надати тільки опис майна і погодити зі Страховиком його вартість. Цей процес відбувається в офісі Компанії безпосередньо під час укладання договору страхування. Крім того, фахівці нашої Компанії розроблили програму «Експрес-страхування» майна, що користується великим попитом. У цьому випадку страхування завжди проводиться без огляду майна. Клієнту надається можливість самому вибрати перелік ризиків, що страхуються, у межах якої буде застраховано його нерухоме (квартира чи будинок) і рухоме (меблі, побутова техніка тощо) майно.
Які ризики найважливіші в разі страхування квартири на час відпустки?
Під час тривалої відсутності господаря у будинку особливо актуальними є страхування від ризиків вогню, вибуху, затоплення та крадіжки. Крім цього, до програми страхування слід додати страхування цивільної відповідальності перед сусідами за шкоду, нанесену майну, життю та здоров’ю. Це важливо тому, що за відсутності господаря може статися коротке замикання (як наслідок – пожежа), вийти з ладу водопостачальна система або система опалення (як наслідок – затоплення).
Яку вартість будинку слід зазначати у договорі страхування?
Доцільно зазначати реальну чи відновлювальну вартість нерухомості. Це сума, яка необхідна, щоб збудувати такий самий будинок, без урахування вартості землі, на якій він розташований. Однак, якщо ринкова вартість нижча відновлювальної, то за основу береться саме ринкова. Завищувати страхову суму для власників нерухомості не має сенсу, оскільки у будь-якому випадку виплата буде провадитися виходячи з реальної вартості об'єкта. Для більш точної оцінки можна звернутися до послуг професійного оцінювача, але за ці послуги необхідно сплатити додатково. Однак можна застрахувати будинок і за заявленою вартістю.
 

Перевірка чинності договорів страхування подорожуючих за кордон

Інформаційний центр:
тел.: 0-800-305-800 (цілодобово, безкоштовно по Україні з мобільних та стаціонарних телефонів);
тел.: (044) 392-03-16
Вайбер: 380681181045

Електронна пошта: info@etalon.ua

Адреса для листування: м. Київ, 03067, а/с № 12

Місцезнаходження:
03057, м. Київ, вулиця Дегтярівська, будинок 33-Б, 2 під'їзд
(місцезнаходження за КОАТУУ: 8039100000)

Режим роботи Приватного акцiонерного товариства «Страхова компанія «Еталон»
- Понеділок - Четвер: 9:00 - 18:00
- П'ятниця: 9:00 - 17:00
- Перерва: 13:00 - 13:48
- Субота та Неділя: вихідні

Придбати страховий поліс можливо:
В місті Києві за адресами:
- вулиця Гарматна, 8
- вулиця Є. Коновальця (колишня Щорса), 32-б
В інших містах України

При настанні страхового випадку:
тел.: 0-800-305-800 (цілодобово, безкоштовно по Україні з мобільних та стаціонарних телефонів);
тел.: (044) 392-03-16
Адреса для листування: м. Київ, 03067, а/с № 12
Вайбер: 380681181045

Електронна пошта: operator@etalon.ua

Про можливість та порядок дистанційного повідомлення та подачі документів про страховий випадок можна ознайомиться в розділі «Страховий випадок»